Dierenartsenpraktijk van Zeebroeck 0596 - 591 249

Fear free

Stressvrij bezoek aan de dierenkliniek

Fear free

Stressvrij bezoek aan de dierenkliniek

Een bezoek aan de dierenarts is vaak niet alledaags voor een dier. Wij begrijpen dat een bezoek aan de dierenarts daardoor voor zowel u als uw huisdier spanning, stress en/of angst kan meebrengen. Net als u willen wij het beste voor uw dier en streven wij ernaar om uw dier een prettige en zo stressvrij mogelijke ervaring in de praktijk te geven. Dit doen wij volgens het ‘Fear Free’- principe.

Fear Free is een concept dat is gestart in de VS en het doel heeft om zowel dieren als eigenaren zo min mogelijk angst, stress of spanning te laten ervaren tijdens het bezoek aan de dierenarts. Dit maakt het onderzoeken, behandelen en begeleiden van uw huisdier makkelijker en prettiger. Wij hebben Fear Free gecertificeerd personeel (dierenarts en paraveterinair) en zij zorgen ervoor dat hun kennis over dit onderwerp up-to-date blijft en wordt uitgedragen naar het gehele team. Zo kunnen wij er met het hele team voor zorgen dat uw dier het bezoek aan de praktijk prettig ervaart, er geen negatieve ervaring aan overhoudt en hierdoor ook een volgend bezoek aan ons zonder stress, spanning of angst kan verlopen.

Omdat een stressvrij bezoek aan de dierenarts in principe al bij u thuis begint, helpen wij u graag met tips en advies wat u thuis al kunt doen voor uw dier. Ook met de nazorg, wat te doen bij thuiskomst, helpen wij u graag. Hierover mag u altijd contact opnemen of bij ons in de praktijk langskomen.

Wilt u graag meer weten over het concept ‘Fear Free’, hoe wij dit in de praktijk toepassen of meer informatie over wat u zelf voor uw dier kunt betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar Onze diensten