Dierenartsenpraktijk van Zeebroeck 0596 - 591 249

Puberchecks

Gezond opgroeien

Puberchecks

Gezond opgroeien

De puppytijd is voorbij en er is een nieuwe fase aangebroken in de weg naar een volwassen hond: de pubertijd! De pubertijd begint tussen de zes en twaalf maanden (variĆ«rend per hond). In deze fase ontwikkelen honden zich nog volop, zowel fysiek als mentaal. In de pubertijd verandert er veel voor uw hond: ze krijgen te maken met een hormoonpiek en een groeispurt.

Voor eigenaren kan dit soms een uitdagende periode zijn. Het gedrag van uw jonge hond veranderd door de hormonen die nu opspelen. In deze fase veranderd dan ook de belevingswereld van uw hond.

Waarom puberchecks?

Er zit een lange periode tussen de twaalfweekse vaccinatie dat uw pup krijgt en de vaccinatie die hij of zij mag hebben op een jaar leeftijd. Terwijl juist in deze periode uw hond zich nog volop ontwikkelt. Om de bezoekjes aan de dierenarts op latere leeftijd plezierig te maken, is het van belang uw hond vertrouwd te maken met de praktijk. Naast puppybegeleiding, bieden wij daarom ook puberchecks aan. Omdat ook in deze fase uw hond zich nog ontwikkelt.

Wat houdt het in?

Tijdens de pubercheck controleren wij de groei en het gewicht van uw hond. Ook oefenen wij met de handelingen die komen kijken bij een bezoek aan de dierenarts. Op de weegschaal stappen, wennen aan de consultruimte en de behandeltafel en een lichamelijk onderzoek.

Daarnaast is er uiteraard de gelegenheid vragen te stellen over bijvoorbeeld de opvoeding, voeding of algemene verzorging van uw jonge hond. Kortom: wij begeleiden u graag in deze (soms uitdagende) periode!

U mag altijd langskomen met uw hond voor een pubercheck wanneer zij een leeftijd hebben tussen de zes en twaalf maanden. Aan een pubercheck zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig om een afspraak te maken. U kunt ons vanzelfsprekend altijd bellen wanneer u een vraag heeft.

Terug naar Onze diensten