Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck

TEL.: 0596 - 591 249

Hier wordt u toch ook blij van?

In de maand Februari geven wij 10% korting op:

- Alle gebitsbehandelingen
- Gebitsproducten (Vet Aquadent mondspoelwater, Tandenborstel, Vingertandenborstel, Dentisept, Tandpasta)
- Dental voer van Royal Canin alle verpakkingen.
- Gratis gebitscontrole consult, bij de eerste vijf geven wij een Petosan tandenborstel kado!


konijnEen gezond gebit voor honden, katten en konijnen is erg belangrijk!
Maar wat is een gezond gebit? En hoe weet u of uw huisdier een gebit heeft waar hij/zij oud mee kan worden?

Voor honden en katten is het belangrijk dat er geen tandplaque en/of tandsteen vormt. Wanneer een hond/kat niet goed op de brokken kauwt of vaak vleesvoeding of andere zachte tussendoortjes krijgt, zal tandplaque zich gaan vormen en na een tijd zich om gaan zetten in tandsteen.

Tandsteen kan ervoor zorgen dat het tandvlees omhoog wordt gedrukt en zo komen wortels bloot te liggen. Wanneer er wortels bloot liggen zullen deze na een tijd, in combinatie met tandplaque/tandsteen,gaan oplossen en rotten.

En dit willen we natuurlijk voorkomen! Bacteriën die vrij komen bij tandsteen kunnen zelfs voor hartproblemen zorgen!

 

Hoe voorkomt u dit?
Poetsen! Dagelijks poetsen van het gebit voorkomt vorming van tandsteen. Niet ieder huisdier zal dit toelaten, dan zijn er andere oplossingen zoals zelfklevende tandpasta, mondwater en kauwstaven.

Is het al te laat en zit er al tandsteen op het gebit?
Dan zal het gebit eerst onder narcose gereinigd moeten worden. Daarna kunt u pas starten met poetsen of andere middelen.


Om u daarbij te helpen bieden wij in februari een gratis gebitscontrole aan!
Bij deze controle zal een assistente het gebit van uw hond of kat nakijken op tandplaque en tandsteen. Ook de stand van het gebit wordt nagekeken en we kunnen u poetstips geven!

Wat kunnen we voor uw konijn(en) betekenen?

Konijnen hebben gelukkig geen last van tandplaque en tandsteen! Maar toch hebben konijnen vaak last van gebitsproblemen.

Ook hier is de hoofdoorzaak: Voeding.
Veel konijnen krijgen brokjes waaraan leuke gekleurde ''voeding'' is toegevoegd. Ze zoeken de lekkerste brokjes eruit waarop ze minimaal knabbelen en sommige konijnen hebben maar minimaal hooi tot hun beschikking. Dit vaak met reden: het konijn lust geen hooi.

Doordat konijnen eigenlijk de gehele dag knabbelen en eten slijten de tanden automatisch. Maar wanneer het konijn minimaal of zelfs geen hooi eet zullen de tanden en kiezen groeien en dit zorgt voor problemen.

Wat kunt u zelf doen om gebitsproblemen te voorkomen?
Biedt onbeperkt hooi aan! Wil het konijn geen hooi eten? Zoek dan kruidenhooi of een ander merk hooi wat heerlijk fris ruikt. Hooi moet aantrekkelijk ruiken. Zorg voor een goede voeding die alleen uit geperste brokken bestaat.

Bij problemen aan het gebit zal het konijn minder gaan eten of stoppen met eten. Het bekje wordt vaak nat doordat ze niet meer goed kunnen slikken.

Ook voor konijnen maken wij graag tijd vrij om even het gebitje na te kijken! Dit is in de maand februari gratis!


Mocht het blijken dat na de gebitscontrole een behandeling noodzakelijk is voor uw hond, kat of konijn, dan krijgt u in de maand februari hier 10% korting op!


Bij de eerste 5 gebitscontroles (voor hond en kat) deze maand geven wij een Petosan tandenborstel weg (max. 1 per klant)!
Maak dus snel een afspraak voor uw huisdier!