Dierenartsenpraktijk van Zeebroeck 0596 - 591 249

Maand van het konijn

Het is alweer maart en dat betekent dat de Maand van het Konijn weer van start gaat in onze praktijk! In de maanden maart, april en mei geven wij extra aandacht aan het konijn als huisdier. Daarbij bieden wij de volgende acties:

  • Vaccineren van uw konijn (3-in-1 vaccinatie tegen de ziektes Myxomatose, RHD1 en RHD2) kost in de maanden maart, april en mei €55,- ipv €75,60! Dit is uiteraard inclusief een uitgebreide gezondheidscontrole.
  • Bij de vaccinatie ontvangt u een gratis zak smakelijke en gezonde kruidenhooi en een kortingsvoucher aangeboden door tuincentrum GroenRijk.
  • 50% korting op konijnenvoeding* en snacks. In de praktijk werken wij met Supreme Selective konijnenvoeding. Dit is een hoogwaardige voeding vol met natuurlijke vezels, voor een goede gezondheid en vitaliteit. De Supreme Selective Loops kunnen gegeven worden als gezond en smakelijk tussendoortje.

    *maximaal 1 zak voeding met korting per klant.

 

Gezondheidscontrole en vaccineren

Natuurlijk wilt u uw konijn zo lang mogelijk gezond houden. Naast goede voeding, voldoende bewegingsruimte en een huisgenootje is de jaarlijkse gezondheidscontrole dan ook heel belangrijk.  

Naast de gezondheidscontrole, adviseren we u om uw konijn te beschermen tegen Myxomatose en RHD (VHS). Deze ernstige konijnenziekten kunnen bij niet-gevaccineerde konijnen een dodelijk verloop hebben. Er bestaan twee varianten RHD, namelijk RHD1 en RHD2. Helaas bestaat er voor geen van deze ziekten een specifiek geneesmiddel, maar gelukkig kunt u uw konijn wel door vaccinatie beschermen: met één jaarlijkse vaccinatie houd u uw konijn zo lang mogelijk gezond. Het vaccin mag vanaf 5 weken leeftijd worden toegediend en is ook veilig tijdens dracht.

Is uw konijn voor het laatst gevaccineerd in maart, april of mei vorig jaar? Dan is uw konijn weer toe aan een nieuwe vaccinatie. Twijfelt u wanneer uw konijn weer een nieuwe vaccinatie nodig heeft? U mag altijd contact opnemen met de praktijk zodat wij met u kunnen meekijken.

Wilt u graag een afspraak maken?

Neem dan contact op met onze praktijk via 0596 - 591 249 of maak hier snel en eenvoudig online een afspraak.

Wij hopen u snel te zien in de praktijk!